Gebruik een apart adres of een aparte map
Veel mensen maken voor de aanmeldingen bij de spaarprogramma's een speciaal e-mail adres aan, bijvoorbeeld bij Gmail. Zo krijg je de mails in een aparte mailbox zodat de mails niet tussen je gewone e-mails terecht komen. Maar wat ook kan: Als je je gewone e-mail adres gebruikt, kun je een filter instellen, zodat alle e-mails automatisch in één aparte map terecht komen. Bij GMail kun je dit als volgt doen:
- Klik rechtsbovenin op het pijltje naast het tandwieltje. Er verschijnt dan een klein menu. Kies hieruit "Instellingen".
- In het instellingenscherm kies je voor de optie "Filters en geblokkeerde adressen". Scroll dan helemaal naar onderen en klik op "Nieuw filter maken".
- Er komt een popup waarin je een filter kunt samenstellen. In het vakje "Van" zet je het e-mail adres van het spaarprogramma. Bijvoorbeeld "mailing@myclics.nl". Dan klik je op "Filter maken met deze zoekopdracht."
- Nu komt er weer een popup. Vink hier de optie "Inbox overslaan" aan. En vink ook "Het label toepassen" aan, en geef hier aan welk label dit moet zijn. Je kunt hier een bestaand label kiezen, of je kunt direct een nieuw label aanmaken. Ook heel belangrijk: Vink ook de optie "Nooit naar spam zenden" aan. Zo mis je geen enkele mail! Klik daarna op button "Filter maken" en je filter is klaar. Vanaf dan komen alle mails van de spaarprogramma's in jouw zelfgemaakte map en niet meer tussen je gewone mails in je inbox.
Lees dagelijks je mails
Pak even een vast momentje op de dag om je mails te lezen en te klikken. Bij sommige spaarprogramma's zijn de acties best lang geldig, maar er zijn ook spaarprogramma's waarbij de actie na enkele dagen al is afgelopen. Als je daarna pas op de link klikt, is de actie verlopen en krijg je er geen vergoeding meer voor. Dus lees je mails op tijd om geen acties te missen!
Om het overzicht te houden, kun je de reeds geklikte mails het beste meteen verwijderen uit je mailbox. Zo loopt je mailbox niet te vol en hoef je niet al te veel te scrollen naar nog niet gelezen mails.
Klik dagelijks op de banners op de website
De meeste spaarprogramma's hebben ook een vaste pagina waarop zij regelmatig banners neerzetten. Voor het klikken op deze banners krijg je ook een vergoeding. Zet deze pagina's in de bookmarks van je website. Of, nog handiger, op deze pagina vind je een heel overzicht met links naar bannerpagina's. Lekker makkelijk!
Geef je voor zoveel mogelijk spaarprogramma's op
Aan hoe meer spaarprogramma's je meedoet, des te meer je ermee kunt verdienen. Hou er wel rekening mee dat je per programma zo'n 1 tot 3 mails per dag kunt ontvangen, dus bouw het langzaam op, zodat je niet in één keer overstelpt wordt met een berg mails.
Laat zoveel mogelijk mensen via jou aanmelden
Voor iedereen die zich via jouw link / account aanmeldt, krijg je zelf ook weer een belonging. En soms gaat dit wel een paar niveaus diep. Dus als jouw vriend zich aanmeld en hij vervolgens ook weer een aantal leden werft, krijg jij daar ook weer een beloning voor. Zo loopt je spaarbedrag sneller op.
Gebruik de cashback mogelijkheid
Ben je van plan om iets op internet te bestellen bij een bekende webwinkel (bijvoorbeeld Bol.com, Wehkamp, Zalando, Hema), controleer dan eerst even of je cashback kunt krijgen of extra spaarpunten kunt krijgen als je dit via je spaarprogramma doet. Alle beetjes helpen je weer om sneller te sparen!
Het loont om eerst even bij een aantal spaarprogramma's te controleren hoeveel procent cashback je krijgt!
Doe mee aan enquêtes!
Een aantal spaarprogramma's biedt de mogelijkheid om mee te doen aan enquêtes. Als je hieraan meedoet, kunnen de verdiensten aardig oplopen. Zo zijn bijvoorbeeld bij NuCash en Qassa de vergoedingen per enqêtes 0,10 a 0,15 euro per enquête. De onderwerpen van deze enqêtes gaan vaak over marktonderzoeken zoals frisdrank, pretparken, leerinstellingen, etc. Sommige hebben een meer maatschappelijk doel zoals onderzoek naar weggebruik van Rijkswaterstaat. De enquêtes worden anoniem ingevuld en de gegevens vertrouwelijk behandeld. Wel worden er meestal profielvragen gesteld (man/vrouw, opleiding, regio, etc.)
Let op: Lees voor het meedoen aan een enquête wel altijd goed de voorwaarden.
Linkspellen / rotators
Bij veel spaarprogramma's kun je ook meedoen aan linkspellen en rotators. Hiermee kun je ook geld verdienen. Mocht je je hier verder in willen verdiepen, dan is dit een link met uitleg hierover. Voor nu valt dit buiten de scope van deze website. Wellicht dat hier in de toekomst ook aandacht aan besteed zal worden.